ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ — ΙΔΙΩΤΕΣ

1. Γίνε Μέλος ή/και Εθελοντής

Εάν είσαι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο άτομο και θέλεις να υποστηρίξεις τον αγώνα μας, θα χαρούμε να σε προσθέσουμε στην ομάδα μας.

Για να γίνεις μέλος (και συνεπώς αν το επιλέξεις, εθελοντής) στείλε μας απλά ένα e-mail ή πάρε μας τηλέφωνο με τα στοιχεία σου — Όνομα, Διεύθυνση, Τηλέφωνο και Ηλεκτρονική Διεύθυνση (e-mail) — για να σε προσθέσουμε στη βάση μας. Τα στοιχεία αυτά δεν θα μεταβιβαστούν σε τρίτους.

Αφού γίνεις μέλος, θα σε ενημερώνουμε τακτικά, ηλεκτρονικώς, με τα νέα και τις ερχόμενες δράσεις μας, στις οποίες θα μπορείς να συμμετάσχεις ως εθελοντής.

2. Αγόρασε Ένα Δέντρο!

Μέσω της Plant-a-Tree μπορείς να αγοράσεις ένα δέντρο. Με την αγορά αυτή γίνεσαι αυτόματα μέλος της Plant-a-Tree. Έτσι, θα φυτεύσουμε για λογαριασμό σου ένα μικρό δέντρο και θα λάβεις με e-mail τα αναλυτικά στοιχεία της φύτευσης, μόλις αυτή πραγματοποιηθεί (λεπτομέρειες δράσης, γεωγραφικές συντεταγμένες, φωτογραφίες, κλπ).

Μικρό Δέντρο €20

Για λόγους οικονομίας και αποτελεσματικότητας, τα δέντρα των μελών μας θα φυτεύονται ομαδικά και σύμφωνα με το σχεδιασμό της Plant-a-Tree.

Για να αγοράσετε ένα δέντρο, χρησιμοποιήστε την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών winbank easypay της Τράπεζας Πειραιώς και συμπληρώστε την αίτηση αγοράς δέντρου. Με αυτή τη συνδρομή σας συμμετέχετε στις μεγάλες δράσεις δεντροφύτευσης της Plant-a-tree. Η διαδικασία πληρωμής μπορεί να γίνει ως εξής:

 • Μέσω paypal (www.paypal.com)
 • Μέσω Internet από το δικτυακό τόπο www.easypay.gr, συμπληρώνοντας τα προκαθορισμένα πεδία πληρωμής ή
 • Καλώντας στο 801 802 803 804 ή 210 32 88 000 και ζητώντας να διεκπεραιωθεί η πληρωμή σας μέσω τηλεφωνικού αντιπροσώπου προσδιορίζοντας τα στοιχεία της πληρωμής
 • Καταθέτοντας σε μία από τις παρακάτω τράπεζες: EUROBANK — ALPHA BANK — PEIRAUS BANK — BANK OF CYPRUS — NATIONAL BANK OF GREECE. Για λεπτομέρειες των τραπεζικών λογαριασμών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, στείλτε μας τα στοιχεία σας στο athens@plant-a-tree.gr .

3. Δώρισε μια μικρή ελιά σ'ένα αγαπημένο σου πρόσωπο

Περισσότερες πληροφορίες για την επιλογή αυτή θα βρείτε εδώ πολύ σύντομα!

4. Πες Μας Την Ιδέα Σου

 • Για δράσεις που δεν έχουμε σκεφτεί
 • Για τοποθεσίες που μπορεί να λάβει χώρα κάποια φύτευση
 • Διοργάνωση δράσης από κοινού με άλλο φορέα (εταιρεία, ΜΚΟ, ιδιωτική εταιρεία, κλπ.)
 • Φέρτε μας σε επαφή με εταιρείες / συλλόγους / σωματεία που πιθανόν να ενδιαφέρονται να μας βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο
 • Οτιδήποτε άλλο θέλετε να μας πείτε...

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή στείλτε e-mail.

5. Μπομπονιέρες

Η Plant-a-Tree σκέφτεται καινοτόμα για να μετεξελίξει δραστηριότητες της καθημερινής ζωής του Έλληνα σε ευκαιρίες δράσης για το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε την φύτευση δέντρων αντί για μπομπονιέρες σε γάμους, βαφτίσια και παρόμοιες εορτές. Στην θέση της μπομπονιέρας θα σας παρέχουμε ένα πιστοποιητικό και, αφού ολοκληρωθεί η δεντροφύτευση — στην οποία θα μπορεί να παρεβρεθούν και οι καλεσμένοι σας, εκτός αν δεν τον επιτρέπουν η συνθήκες στη συγκεκριμένη περίπτωση — θα σας στείλουμε ενημερωτικό e-mail με τα στοιχεία της δράσης και τις ακριβής συντεταγμένες της μέσω του Google Earth

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail.

6. Plant-a-Tree T-shirt — ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

Αγοράστε ένα Τ-shirt της Plant-a-Tree για να στηρίξετε τον αγώνα μας!

Τα Τ-shirt κοστίζουν €20 το ένα και προσφέρονται σε τρία διαφορετικά μεγέθη (S, M, L) και σε γυναικείο ή ανδρικό στυλ.

Η επιλογή αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, όμως μείνετε συντονισμένοι!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ — ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

1. Μεγάλη Δεντροφύτευση στα Βουνά της Αττικής (Πεντέλη, Υμηττός, Πέραμα, oρεινοί όγκοι στην περιφέρεια Αττικής) και της Yπόλοιπης Ελλάδας

Η Plant-a-Tree έχει ήδη εκτελέσει δύο μεγάλες δράσεις δεντροφύτευσης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Καλλιτεχνούπολη και στα Καλλύβια τον περασμένο χρόνο, και προγραμματίζει άλλες τρεις εντός του φθινοπώρου του 2008. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα Νέα & Δράσεις.

Σκοπός των δράσεων είναι η αναγέννηση υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων και περιοχών που δεν έχουν κατορθώσει να επανέλθουν με φυσικό τρόπο.

Οι δράσεις θα οριστικοποιούνται ύστερα από πολύμηνο σχεδιασμό και θα βασίζονται σε περιβαλλοντολογικές μελέτες. Θα καλύπτουν έκταση που θα ξεπερνά τα 5 στρέμματα και θα εμπλέκονται, εκτός της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οργανώσεις, εθελοντές και άλλοι υποστηρικτές της προσπάθειας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δεντροφύτευσης εκτός Αττικής ανάλογα με τα απαιτούμενα και τις ανάγκες του κάθε χρηματοδότη και εφ'όσον το επιτρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση και υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες.

Οι δράσεις θα υποστηρίζονται από χορηγούς επικοινωνίας για τους οποίους θα υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα προβολής.

Παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας ή στείλτε email.

2. Μικρές Δράσεις στον Αστικό Ιστό

Η Plant-a-Tree προγραμματίζει ήδη τις πρώτες της δράσεις στον αστικό ιστό και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας όπως και επίσης σε πάρκα, ολυμπιακές εγκαταστάσεις, πεζοδρόμια, κτλ. Οι δράσεις αυτές σχεδιάζονται έτσι ώστε να πετύχουν τους ακόλουθους στόχους:

 • Προσθήκη πρασίνου
 • Επιλογή και δημιουργία κατάλληλων τοποθεσιών χωρίς μεγάλο οικονομικό στόχο (δηλαδή σημεία που δεν απαιτούν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες για να διαμορφωθούν, με υφιστάμενη υποδομή ποτίσματος, κλπ)
 • Δυνατότητα συντήρησης του νέου πρασίνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρασίνου της τοπικής αυτοδιοίκησης
 • Υψηλή ανταποδοτικότητα για τον χορηγό

Θα χαρούμε να σας παρουσιάσουμε τις ιδέες μας, τον σχεδιασμό για την εκτέλεσή τους και τα ωφέλη από την χορηγία μιας εκ των σχεδιαζόμενων δράσεων.

Παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας ή στείλτε e-mail.

3. Αντιστάθμιση Ρύπων

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι σημαντικός παράγοντας της περιβαλλοντικής κρίσης που επικρατεί σήμερα. Συνυπεύθυνοι για το πρόβλημα αυτό είναι οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα που αποβάλλουμε στην ατμόσφαιρα εδώ και 150 χρόνια από τη χρήση πετρελαίου, βενζίνης, γαιάνθρακα κ.α. για τη λειτουργία των εργοστασίων, επιχειρήσεων και των καθημερινών μας δραστηριοτήτων (για παράδειγμα, έρευνες δείχνουν πως η χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων είναι ο κύριος παράγοντας της ρύπανσης του περιβάλλοντος).

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σήμερα με τους οποίους μπορούμε να 'ακυρώσουμε' την αρνητική αυτή επίδρασή μας (carbon footprint) στο περιβάλλον.

Ένας τρόπος είναι η δεντροφύτευση. Η προσθήκη δέντρων σημαίνει αυξημένοι οργανισμοί που θα απορροφήσουν το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας, παράγοντας στη θέση του οξυγόνο.

Στόχος της Plant-a-Tree είναι η ενημέρωση των εταιρειών και του κοινού σε θέματα μείωσης του λεγόμενου "Carbon footprint" και σχετικά με δράσεις αντιστάθμισης ρύπων «CO2 offsetting» δυνατές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή στείλτε e-mail.